-
Recepty /
- Chutney
Podívejte se na nalezené recepty dle Vašich kritérií

Mango chutney





Do velkého hrnce dáme nakrájené mango a ocet a necháme do druhého dne uležet. Přidáme cukr, zázvor, česnek, cibuli, sůl, rozinky, chilli papričky, hořčičná semínka a datle. Vaříme 8 hodin, chutney… Více »

Čerstvé mangové čatní





Manga oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na kostičky. Vsypeme do mísy a přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričku, cukr, vinný ocet a olivový olej. Vše promícháme, osolíme, opepříme a… Více »

Pikantní kuřecí nudličky s mangovým čatní





V misce promícháme hořčici s mangovým čatní, worcesterem, paprikou, pomerančovou šťávou a nasekanou chilli papričkou. Ve woku rozehřejeme olej a zprudka na něm osmažíme omyté, na nudličky nakrájené… Více »

Meruňkovo-zázvorové čatní





Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme pokrájené meruňky, rozinky, strouhaný čerstvý zázvor, pomerančový džus, ocet a přivedeme k varu. Necháme asi 15 minut probublávat… Více »

Mangové čatní





Zralá manga nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, dáme do hrnce, přidáme cukr, ocet a vaříme na středním plameni. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Stáhneme plamen a necháme bublat, občas… Více »

Kokosové čatní





Kokos, jemně nasekané chilli papričky, zázvor, česnek, citronovou šťávu a sůl dobře utřeme v hustou pastu. Čatní podáváme k rýži a karí. Více »

Křenové čatní





Nakrájíme omytá rajčata, oloupanou cibuli a feferonky. Osolíme a necháme v míse do druhého dne. Potom přidáme všechny ostatní přísady (cukr, hřebíček, křen, ocet, skořice) a v kastrolu pod pokličkou… Více »

Ostré rajčatové čatní





Rajčata spaříme, oloupeme a rozmačkáme vidličkou. K připraveným rajčatům přimícháme jemně nasekanou cibuli, feferonky, sůl, cukr a podle chuti citronovou šťávu. Čatní podáváme k rýži a masu. Více »

Paprikové čatní





Paprikové lusky očistíme a nakrájíme. Přidáme jemně nasekanou cibuli, všechny ostatní ingredience (cukr, hořčice, ocet, olej, víno, sůl) a vše vaříme na mírném ohni doměkka. Po vychladnutí naplníme… Více »

Paprikové čatní s jogurtem





Paprikové lusky očistíme a drobně nakrájíme. Petrželku nasekáme a česnek utřeme. Rozšleháme jogurt a vmícháme do něj všechny přísady. Čatní podáváme k pokrmům z rýže, nejlépe k pilafům. Více »

Okurkové čatní





Omyté okurky nakrájíme na kostky, osolíme a necháme asi 2 hodiny odpočinout. Okurky vložíme s celými feferonkami do sklenice a zalijeme lákem, svařeným z octa, cukru a vody. Podle chuti můžeme vše… Více »

Řeřichové čatní





Omytou, drobně nasekanou řeřichu podlijeme a dusíme doměkka, až se všechna voda vyvaří. Jemně nakrájenou cibuli a všechno koření (hřebíček, chilli, zázvor) svaříme v octě. Do větší sklenice vložíme… Více »

Mátové čatní





Kokos namočíme do mléka. Jogurt mírně osolíme, rozšleháme a vmícháme do něj připravený kokos, jemně nasekanou mátu a cibuli. Čatní podáváme vychlazené. Hodí se zejména ke skopovému masu. Více »

Angreštové čatní





Na másle mírně opražíme angrešt, vyjmeme jej a opražíme hořčičné semínko. Potom vložíme zpět na pánev angrešt, přidáme všechny zbylé přísady (hrozinky, cukr, chilli, sůl) a ochutíme citronovou… Více »

Datlové čatní





Vypeckované datle namočíme do vody na 1 hodinu. Datle scedíme a rozetřeme je s nasekanou petrželkou, feferonkami a ostatními přísadami v pastu. Podle potřeby přikápneme olej. Čatní podáváme k… Více »

Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupit
Servírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace

Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android