-
Recepty /
- Houby
Podívejte se na nalezené recepty dle Vašich kritérií
Houby grilované v alobalu
Kloboučky větších bedel (nebo i jiných hub) rozložíme na alobal potřený olejem. Houby osolíme, okmínujeme a pokapeme olejem. Okraje alobalu dobře uzavřeme. Na rozehřátém grilovacím roštu pečeme… Více »
Hlíva ústřičná s česnekovým máslem
Houby očistíme, krátce opláchneme a osušíme. (Větší houby rozkrájíme na plátky). Potřeme je citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Rozehřejeme máslo, ale nazahříváme ho dlouho, přidáme oloupaný… Více »
Žampiony na grilu
Omyté a očištěné žampiony obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve směsi, kterou si připravíme ze strouhanky, nastrouhaného parmezánu, oregana a soli. Ihned po obalení dáme na gril. Během… Více »
Houbové karbanátky pečené na grilu
V míse smícháme mleté maso, utřený česnek, pepř, sůl, papriku, majoránku, vejce, mléko a strouhanku. Na pánvi na tuku lehce opečeme cibuli s houbami a přidáme do směsi. Ze vzniklé hmoty tvoříme asi… Více »
Polentová pizza s kozím sýrem
Všechnu mouku dáme do mísy. Uděláme uprostřed důlek, do kterého vlijeme vejce a mléko a hněteme dohladka. V pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a vlijeme těsto. 5 minut smažíme, obrátíme a dalších… Více »
Lovecký špíz
Na špíz střídavě napichujeme kousky omytého masa, slaninu, žampiony, nakrájenou červenou papriku a cibuli. Vše osolíme, opepříme, okořeníme roztlučeným jalovcem a čerstvým rozmarýnem. Nakonec špízy… Více »
Šašlik z kapra
Omytého kapra vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky. Osolíme, lehce posypeme paprikou a napichujeme na jehly střídavě s plátky cibule, slaniny, papriky a hub. Jehly položíme na rozehřátý… Více »
Grilované plněné žampiony
Žampiony očistíme, kloboučky sloupneme a nožky vykrojíme a jemně nakrájíme. Na oleji je krátce osmahneme, přidáme k mletému masu a promícháme se solí, kořením, worcesterem, prolisovaným česnekem a… Více »
Grilované kuřecí jehly
Omyté maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a rozkrájíme na čtverečky. Párek pokrájíme na kousky, očištěné žampiony na silnější plátky, slaninu na čtverečky, oloupané cibule na čtvrtky a očištěné… Více »
Špízy jako korálky
Omyté maso jemně umeleme, přidáme vejce, smetanu, sůl, pepř, koriandr a mletou papriku. Vše dobře promícháme. Ze směsi vytvarujeme 18 malých kuliček o velikosti oříšku. Na jehly střídavě navlékáme… Více »
Marinované houby s česnekem
Očištěné houby nakrájíme na plátky, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Vše vložíme do velké nízké mísy. Smícháme olej, sójovou omáčku, pepř, na plátky nakrájený česnek a nasekaný kerblík.… Více »
Žampiony plněné jehněčím masem
Máslo smícháme (20 g odložíme na vymazání alobalu) se 6 lžícemi hořčice, osolíme a opepříme. Omyté jehněčí maso umeleme a promícháme s minerálkou, vejcem, lžící hořčice, prolisovaným česnekem,… Více »
Grilované špízy s banánem
Sýr nakrájíme na 8 stejných kousků, banány oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a pokapeme citronovou šťávou. Rajčata omyjeme a žampiony očistíme. Houby, sýr, rajčata a banány střídavě… Více »
Grilované zeleninové špízy
Zeleninu řádně omyjeme. Cukety - neoloupané, kukuřici, cibuli a papriky nakrájíme na stejně velké kostky. Houbové kloboučky a rajčata necháme vcelku. Z tohoto množství připravíme 8 špízů tak, že… Více »
Grilované hřiby
Rozpuštěné máslo smícháme s olejem, citronovou šťávou, česnekem utřeným se solí a s kořením. Očištěné kloboučky větších hřibů ve směsi namáčíme a napichujeme je na jehly. Vložíme na rozehřátý gril a… Více »
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android