-
Recepty /
- Jehněčí
Podívejte se na nalezené recepty dle Vašich kritérií
Kebab s jogurtem
Z nastrouhané cibule, oleje, pepře a soli si připravíme marinádu, do které dáme na kostičky nakrájené maso. Necháme v chladu odležet přes noc. Marinované maso napíchneme na špízy a ogrilujeme. … Více »
Suvlaki kebab
Na kousky nakrájíme jehněčí kýtu a odstraníme tuk. Veškeré suroviny na marinádu smícháme, přidáme maso a 2 hodiny v lednici marinujeme. Cibuli oloupeme, rozřízneme na polovinu a rozdělíme na… Více »
Jehněčí s oregánem a halloumi
Smícháme olej a oregáno, maso nakrájíme na kostky a necháme ve směsi minimálně 20 minut marinovat. Osolíme, opepříme a střídavě napichujeme na špíz z halloumi na kostky a červenou paprikou. … Více »
Vykoštěná jehněčí kýta s petrželkou
Maso rozkrojíme tak, abychom mohli vytvořit kapsu. Osolíme a opepříme, jednu půlku posypeme nadrobno nakrájeným česnekem a nasekanou petrželkou. Kapsu uzavřeme a zajistíme jehlou. Grilujeme na… Více »
Řecký jehněčí kebab
Promícháme olej, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu, česnek a sušené bylinky. Na kostky 4 cm nakrájíme jehněčí maso a dáme do plastové misky. Přelijeme marinádou, přidáme bobkový list, misku… Více »
Jehněčí kotlety s pestem a rajčatovou salsou
Rozpálíme gril. Rozložíme na mřížku kotlety a potřeme polovinou pesta. 5 minut grilujeme, poté obrátíme, potřeme pestem a 4 minuty grilujeme, dokud nejsou hotové. Připravíme si salsu. Smícháme… Více »
Kořeněné jehněčí špízy s meruňkami
Vložíme do mísy suroviny na marinádu a promícháme - česnek, jogurt, olej, kmín, koriandr, papriku sladkou, citr.šťávu, pepř. Přidáme jehněčí maso a obalíme v marinádě. Zakryjeme mísu a hodinu… Více »
Jehněčí kýta na grilu
Omyjeme a osušíme jehněčí kýtu. Na každé straně uděláme na každé straně masa přibližně 8 otvůrků. Kýtu položíme do nerezové mísy, osolíme, opepříme a polijeme citrónovou šťávou, aby pronikla do… Více »
Řecký kebab
Připravíme marinádu. Ve velké nekovové misce smícháme jogurt, česnek, cibuli, olej, citrónovou šťávu, mátu, pepř a sůl. Přidáme nakrájené maso na kostičky a promícháme, aby se v marinádě obalilo.… Více »
Jehněčí a paprikový kebab s čili omáčkou
4 lžíce červeného vína, olej, rozmarýn, pepř a citrónovou šťávu smícháme v nekovové míse. Přidáme nakrájené jehněčí maso, promícháme a zakryjeme. 2 hodiny marinujeme v lednici. Na nejvyšší teplotu… Více »
Jehněčí kotlety s rozmarýnem a tymiánem
Smícháme rozmarýn, tymián, česnek, olej, ocet a citrónovou šťávu ve skleněné misce a připravíme marinádu. Přidáme jehněčí kotlety, namočíme do marinády a necháme hodinu marinovat. Rozehřejeme gril… Více »
Rozmarýnové jehněčí kotlety s hořčično-mátovou zálivkou
Na větvičkách rozmarýnu ponecháme listy pouze na jednom konci, zbytek otrháme. Druhý konec nožem zašpičatíme. Vykostěné kotlety těsně u kosti odřízneme, každou ovineme uvolněnou částí masa, aby… Více »
Steaky z jehněčí kýty s máslem s černými olivami
Nejprve připravíme máslo. Všechny ingredience vložíme do mixéru a důkladně promísíme. Vytvarujeme váleček, zabalíme do fólie a necháme min. 45min ztuhnout v mrazničce. Vykoštěnou jehněčí kýtu… Více »
Kazacký šašlik
Omyté maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Necháme asi 2-3 hodiny odležet. Potom maso napichujeme střídavě s nakrájenou cibulí na jehly. Grilujeme 6-7 minut. Více »
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android