-
Recepty /
- Zelenina
Podívejte se na nalezené recepty dle Vašich kritérií
Zeleninový salát z grilu
Cukety a lilky nakrájíme podélně na tenké plátky. Rajčata lehce nařízneme a na cedníku polijeme vroucí vodou, poté stáhneme slupky. Nasekáme na drobné kousky a i se šťávou odložíme do misky. Papriky… Více »
Bramborové placky na grilu
Vařené brambory ve slupce oloupeme a nahrubo rozmačkáme nebo nastrouháme. Smícháme je s ostatními přísadami a vytvarujeme placky, které grilujeme na přímém ohni nebo na grilovací pánvi. Více »
Grilovaná cuketa
Nakrájíme cukety na kolečka 10mm silná. Na talíři je posolíme a necháme nasáknout. Olivový olej s kořením rozmícháme, potřeme kolečka cukety a grilujeme. Podáváme teplé. Více »
Lososové steaky s mátovou zálivkou
Rozpálíme gril a grilovací mřížku přikryjeme fólií. Položíme na ní steaky, okořeníme je a z každé strany 5 minut grilujeme, dokud nezhnědnou a nezměknou. Připravíme zálivku, smícháme mátu s… Více »
Chalupářská cuketa
Z omyté cukety odkrojíme konce a celou nakrájíme na kolečka asi 1cm silná. Osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a špetkou tymiánu. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, cuketu opět… Více »
Vepřové na jehle s česnekovou hořčicí
Vepřové maso nakrájíme přes vlákno na proužky. Všechny ostatní přísady promícháme, (česnek předem prolisujeme), 6lžic polevy odložíme stranou. Ve zbylé polevě obalíme maso. Proužky masa potom… Více »
Kebab s jogurtem
Z nastrouhané cibule, oleje, pepře a soli si připravíme marinádu, do které dáme na kostičky nakrájené maso. Necháme v chladu odležet přes noc. Marinované maso napíchneme na špízy a ogrilujeme. … Více »
Křepelky na grilu
Křepelky nakrojíme na hrudní kosti a rozložíme naplocho. Maso přendáme do zapékací mísy. Z oleje, citronové šťávy, šalvěje, česneku a chilli papriček si připravíme marinádu, kterou přelijeme maso.… Více »
Grilované radicchio
Hlávky salátu zbavíme vnějších listů, dobře omyjeme a rozčtvrtíme. Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Salát necháme grilovat z obou stran do ztmavnutí a změknutí. Podáváme přelité… Více »
Tousty po italsku
Olivový olej smícháme s rozpuštěným máslem a prolisovaným česnekem. Přidáme na jemno nakrájenou petrželku, osolíme a promícháme. Na rozehřátém grilu poté opékáme tousty nebo plátky veky, které jsme… Více »
Zelenina na grilu
Papriku, cuketu, cibuli, rajčata, houby, lilek a mrkev nakrájíme na plátky. V míse smícháme připravenou zeleninu s olejem a osolíme. Připravíme plát alobalu, na který pokládáme připravenou zeleninu… Více »
Medové kuřecí špízy
Z medu, citrónové šťávy, oleje, zázvoru a petrželky si připravíme marinádu, do které přes noc naložíme pokrájené kuřecí maso. Marinované maso napícháme na jehly, prokládáme kousky papriky a cibule. … Více »
Krevety teriyaki
Krevety omyjeme, zbavíme ocásků a tmavých střívek. Česnek oloupeme a utřeme na jemno. Smícháme s cukrem, sójovou omáčkou, zázvorem, octem a protlakem. Do vzniklé marinády naložíme krevety na 60… Více »
Grilovaná drůbeží játra
Játra dobře omyjeme pod tekoucí studenou vodou, potom je osušíme, nakrájíme na plátky, dáme do misky, posypeme solí, pepřem, mletou paprikou, cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme a přidáme do… Více »
Grilovaný lilek se strouhankou
Omyté, na plátky nakrájené lilky osolíme a necháme chvíli odležet, aby pustily vodu. Osušené plátky potřeme rostlinným olejem a položíme na rošt rozehřátého grilu. Pečeme je asi 15 minut za… Více »
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android