Plynové grily

Plynové grily jsou dražší a je k nim také potřeba pořídit propan-butanovou bombu. Výrobci používají moderní materiály a technologie, které dobře a také rovnoměrně rozvádí teplo po celé ploše grilovacího roštu.


Plynové grily jsou výhodné v případě, kdy grilujeme častěji. Musíme se ale smířit s tím, že přijdeme o typickou atmosféru klasického grilování na dřevěném uhlí.

Plyn velmi rychle zajistí požadovanou teplotu pro grilování. Regulace hořáků je snadná, většinou jsou chráněny před odkapávajícím tukem a tak nás neobtěžuje kouř. Jednodušší je i čistění grilu.

Lávové plynové grily se v poslední době stávají velmi oblíbenou alternativou pro zahradní grilování. V grilu jsou na spodním topném roštu nad hořákem umístěny lávové kameny, které se zahřejí na vysokou teplotu a žár působí na potraviny, umístěné na grilovacím roštu. Tento způsob grilován je podobný jako u klasických grilů na dřevěné uhlí. Kameny ale mají porézní povrch, vstřebávají odkapávající tuk a tak nevzniká žádný oheň ani kouř. Lávové kameny sice neshoří, ale při opakovaném zahřívání a ochlazování se postupně rozpadají a tak se musí občas vyměnit.

RBS plynové grily  se speciální patentovanou technologii mají  dva plynové hořáky na bocích keramické grilovací vany, která rovnoměrně rozkládá teplo. Tuk z grilovacího roštu nebo jehly v žádném případě neodkapává na hořáky a odtéká přímo do sběrné nádoby, nemůže tak vzplát oheň a ani nás neobtěžuje kouř.