Vepřová pečeně s chlebovou kůrčičkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně s chlebovou kůrčičkou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10295 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,3 ks | Chléb celozrnný pšeničný |
0,5 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
1 špetka | Kmín celý |
4 polévková lžíce | Kompot brusinkový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 167,5mg |
Draslík | 947,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb celozrnný pšeničný, Cibule, Citronová kůra, Kmín celý, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně s chlebovou kůrčičkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso s tenkou vrstvou tuku na horní straně potřeme solí, česnekem a pečeme téměř doměkka v troubě. |
2 | Maso vyjmeme z pekáče a potřeme směsí jemně nakrájené a osmažené cibule, nastrouhaného tmavého chleba, tlučeného pepře, kmínu, nasekané petrželky a citronové kůry. Maso za častého polévání dopečeme. Kůrčička na pečeni má mít krásnou hnědou barvu. |
3 | Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme se šťávou a brusinkami. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |