Šašlik z kapra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šašlik z kapra
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10412 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
1 kg | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 195,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 266,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šašlik z kapra postup přípravy receptu:
1 | Omytého kapra vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky. Osolíme, lehce posypeme paprikou a napichujeme na jehly střídavě s plátky cibule, slaniny, papriky a hub. |
2 | Jehly položíme na rozehřátý grilovací rošt potřený olejem. Grilujeme asi 10 minut. Šašliky občas obracíme a maso potíráme vypečenou šťávou a rozehřátým máslem. |