Vaječná omeleta s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná omeleta s klobásou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 1100 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Cibule |
500 g | Klobása Dunajská |
20 g | Sůl |
150 g | Tuk |
800 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 352,7mg |
Draslík | 129,3mg |
Vláknina | 510,0mg |
Vitamín A | 389,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná omeleta s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Na rozpuštěném tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme oloupanou a na tenké plátky nakrájenou klobásu a krátce podusíme. |
2 | Rozmíchaná, mírně osolená vejce vlijeme do pánvičky s rozpuštěným tukem a necháme trochu zapéci. |
3 | Do středu omelety navršíme podušenou klobásu s cibulí, omeletu zabalíme a krátce zapečeme v troubě. |
4 | Ihned podáváme. |
Byla to dobrota. Příště zkusím navíc zapéct se sýrem. Hotové raz dva a na mnoho způsobů