Slané pečivo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slané pečivo
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1173 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
30 g | Droždí |
100 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Tuk Hera jedlý |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 84,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slané pečivo postup přípravy receptu:
1 | Připravíme kvásek z droždí, lžičky cukru a části vlažného mléka. |
2 | Rozpustíme heru, přidáme mouku, sůl, žloutky, vykynutý kvásek a zbylé vlažné mléko. Vše smícháme a vypracujeme těsto. |
3 | Necháme kynout cca 40 minut. |
4 | Po vykynutí krájíme těsto na stejné kousky a tvoříme malé rohlíčky, housky,uzlíky a další tvary. |
5 | Necháme ješte cca 15 minut nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme různými druhy semínek. Pečeme v el. troubě na 220°C asi 15 minut. |
Poznámka
Jedno celé vejce na potření. Na posypání: sezam, lněné semínko, mák, kmín, hrubá sůl.