Bílé zelí na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé zelí na víně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11807 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
30 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 dl | Víno bílé |
50 ml | Voda pitná |
600 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 7,3mg |
Draslík | 332,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé zelí na víně postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli usmažíme na sádle dozlatova. |
2 | Přidáme očištěné, nadrobno nakrájené zelí, kmín, sůl a podlijeme trochou vody. Za občasného zamíchání dusíme téměř doměkka. |
3 | Ke konci dušení podlijeme zelí vínem, osladíme a okyselíme. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu.