Okoun se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okoun se špenátem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11986 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Muškátový oříšek |
600 g | Okoun říční |
1 dl | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Špenátový protlak mražený |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 42,5mg |
Draslík | 481,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Muškátový oříšek, Olej stolní, Sůl, Sýr Gouda 45%, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Okoun říční, Pepř černý mletý, Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okoun se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Špenátový protlak připravíme běžným způsobem. Ochutíme jej pepřem a špetkou muškátového oříšku. |
2 | Očištěné porce okouna zalijeme vínem smíchaným se šťávou a kůrou z citronu, pepřem, drceným bobkovým listem a nastrouhanou cibulí. Dusíme asi 5 minut. |
3 | Do olejem vymaštěné mísy z varného skla rozetřeme nejdříve špenát, na něj položíme porce ryby a povrch zasypeme nastrouhaným sýrem. |
4 | Pokrm zapečeme v troubě. |