Lilky po sicilsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilky po sicilsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12944 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Lilek |
200 g | Olej stolní |
Nutriční hodnoty jedné porce
26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 134kJ
4% Sacharidy 14 g
73% Tuky 55 g
0% Sodík 5 mg
4% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 28,0mg |
Draslík | 575,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 67,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Olej stolní mají zadané všechny známé hodnoty.
Lilky po sicilsku postup přípravy receptu:
1 | Lilky napříč rozkrojíme a každou polovinu rozřízneme na 3 rovnoběžné pláty, které nedokrojíme, takže zůstanou zespodu spojeny. Tyto tři díly ještě dále nařízneme několika řezy, opět nedokrojíme a tak vznikne střapec s více žebry. |
2 | Připravené lilky smažíme bez pomoučení ve větším množství oleje, až získají čokoládovou barvu. |
3 | Ihned podáváme. |
Dieta to žádná není, protože lilky dost nasáknou olejem, ale je to náramná dobrota Podávala jsem s jogurtovým dresinkem a pečivem.