Švédská omáčka k rybám - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédská omáčka k rybám
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13097 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Jablka |
150 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Křen |
3 polévková lžíce | Majonéza |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 708kJ
4% Sacharidy 16 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 85 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 4,9mg |
Draslík | 181,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 93,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Jogurt bílý, Křen, Majonéza mají zadané všechny známé hodnoty.
Švédská omáčka k rybám postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná, nastrouhaná jablka smícháme s nastrouhaným křenem, citronovou šťávou, jogurtem a majonézou. Všechny ingredience dobře promícháme. |
2 | Vychlazenou omáčku podáváme k fritovaným rybám. |