Reveňové čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Reveňové čatní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13160 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
300 g | Hrozinky |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1000 g | Reveň (Rebarbora) |
1 kávová lžička | Sůl |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 526,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrozinky, Reveň (Rebarbora), Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Reveňové čatní postup přípravy receptu:
1 | Reveň (rebarboru) oloupeme a nadrobno nakrájíme. Česnek nasekáme a zázvor jemně nastrouháme. |
2 | Přidáme zbylé ingredience a vše zvolna dusíme, až směs zhoustne. Ještě vařící čatní naplníme do čistých skleniček a zavíčkujeme. |
3 | Podáváme k masům. |
Poznámka
Koření a cukr přidáme podle chuti.