Těstoviny s kuřecími játry a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s kuřecími játry a zeleninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13294 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
500 g | Játra kuřecí |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny čtyřvaječné |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 431,4mg |
Draslík | 618,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Játra kuřecí, Olej stolní, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s kuřecími játry a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěná kuřecí játra nakrájíme na kousky a na rozehřátém oleji je za stálého míchání opečeme. Podlijeme 3 lžícemi vody, na mírném ohni dusíme 10 minut. |
2 | Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme, necháme okapat. Spařená rajčata oloupeme a pokrájíme na kousky, očištěné papriky rozkrájíme na čtverečky, společně osmahneme na oleji. Přidáme rozdrcený česnek, bazalku, sójovou omáčku, osolíme a dusíme asi 6 minut. |
3 | Podušenou směs promícháme s játry a těstovinami, rozdělíme na talíře, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.