Huspenina z vepřového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Huspenina z vepřového masa
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13562 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
2 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
350 g | Vepřové koleno |
500 g | Vepřové nožičky |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 73,3mg |
Draslík | 680,7mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Tymián sušený, Vepřové nožičky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Huspenina z vepřového masa postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné maso vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, vaříme téměř do měkka. |
2 | K masu přidáme oloupanou cibuli, očištěnou zeleninu, koření, vaříme do změknutí. Vývar scedíme a doplníme horkou vodou do 1,5l. |
3 | Vychladlé maso obereme z kostí, vložíme zpět do vývaru, ochutíme octem a povaříme ještě 15 minut. Potom maso umeleme, promícháme s jemně nakrájenou vařenou mrkví a vložíme do formy. Zalijeme scezeným vývarem, promícháme a necháme v chladu ztuhnout. |
4 | Z povrchu huspeniny odstraníme tuk, vyklopíme ji na mísu, ozdobíme kroužky cibule a snítkou petrželky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.