Sýrová pórková polévka s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová pórková polévka s lososem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14239 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kopr čerstvý |
100 g | Losos uzený |
25 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr smetanový tavený 45% |
500 ml | Vývar slepičí |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 27,6mg |
Draslík | 472,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kopr čerstvý, Losos uzený, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr smetanový tavený 45%, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová pórková polévka s lososem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, oloupané, na kostky nakrájené brambory a očištěný, na kolečka nakrájený pórek. Přilijeme vývar, uvedeme do varu a zvolna vaříme asi 20 minut. Potom polévku rozmixujeme. |
2 | Přidáme tavený sýr a za častého míchání znovu ohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Uzeného lososa nakrájíme na nudličky. Polévku nalijeme do talířů, do středu každého dáme lžíci zakysané smetany a posypeme nudličkami lososa. Ozdobíme snítkami čerstvého kopru a podáváme. |