Rýžový pudink se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový pudink se šlehačkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 1463 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
1 l | Mléko polotučné |
10 ml | Olej stolní |
400 g | Rýže loupaná |
200 ml | Sirup malinový |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
10 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
20 g | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 65,6mg |
Draslík | 31,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Olej stolní, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Sirup malinový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový pudink se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Rýži přebereme, propláchneme, několikrát prolijeme vařící vodou, zalijeme ji mlékem a vaříme doměkka. |
2 | Do uvařené horké rýže přidáme sůl, vanilkový cukr, moučkový cukr a zamícháme do ní ve vodě nabobtnalou želatinu, aby se v rýži rozpustila. Rýži necháme zcela vychladnout. |
3 | Potom do rýže přidáme polovinu dávky tekuté smetany a polovinu dávky ušlehané smetany a zlehka promícháme. Porcelánové šálky vytřené olejem naplníme směsí a dáme do chladničky. |
4 | Ztuhlou rýži vyklopíme na talířek, ozdobíme vyšlehanou a oslazenou smetanou a podlijeme ji ovocným sirupem zředěným převařenou vodou. |
5 | Hotový pudink uchováváme stále v chladničce. |