Vývar z uzeného masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar z uzeného masa
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1471 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Celer - nať |
1 ks | Cibule |
0,3 ks | Kapusta hlávková |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Pórek |
500 g | Vepřová uzená plec |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 454,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 91,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Petržel kořen, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Pórek, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar z uzeného masa postup přípravy receptu:
1 | Uzené maso vložíme do studené vody, přivedeme k varu a přidáme cibuli. Jakmile maso začne měknout, přidáme na větší kousky pokrájenou zeleninu a dovaříme. |
2 | Vývar přecedíme a zavaříme do něj nudle. |