Kuřecí prsíčka s hráškem a mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsíčka s hráškem a mrkví
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15647 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
195 g | Hrášek |
300 g | Kuřecí prsa |
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 97,1mg |
Draslík | 792,9mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsíčka s hráškem a mrkví postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme v troše vody. Chvíli před koncem dušení přidáme hrášek. |
2 | Omytá kuřecí prsa mírně naklepeme a podusíme na másle do měkka, k masu přidáme zeleninu, pokrm podle chuti osolíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.