Broskve pod sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve pod sněhem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15657 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
4 ks | Broskve |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Mandle plátky |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 374,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskve pod sněhem postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené broskve rozpůlíme, vypeckujeme, urovnáme do máslem vymazané zapékací misky. Vložíme na 3 minuty pod rozehřátý gril v troubě. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh, zlehka do něj vmícháme cukr a plátky mandlí. Sněhovou hmotu naneseme na půlky broskví a znovu vložíme pod gril na 2 - 3 minuty. |
Poznámka
Servírujeme teplé.