Grilované zeleninové špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované zeleninové špízy
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16009 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
8 ks | Cibule |
400 g | Cuketa |
16 ks | Houby čerstvé |
400 g | Kukuřice cukrová |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika zelená |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata Cherry |
0,5 hrst | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 146,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Cuketa, Kukuřice cukrová, Paprika zelená, Paprika žlutá, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované zeleninové špízy postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu řádně omyjeme. Cukety - neoloupané, kukuřici, cibuli a papriky nakrájíme na stejně velké kostky. Houbové kloboučky a rajčata necháme vcelku. |
2 | Z tohoto množství připravíme 8 špízů tak, že připravenou zeleninu napichuje střídavě na špízy a prokládáme lístky šalvěje. Vše osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem. Špízy vyskládáme do mísy, zakryjeme a uložíme na 1,5 hodiny do chladničky. |
3 | Vyjmeme je z chladničky, necháme chvíli okapat a poté je opékáme na grilu ze všech stran po 15 minutách. |
4 | Opečené špízy upravíme na mísu, posypeme nasekanými bylinkami a servírujeme ke grilovanému masu nebo jako samostatný pokrm s nasucho pečenými topinkami. |