Vepřová plec na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová plec na česneku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16989 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřová plec |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 840,0mg |
---|---|
Cholesterol | 73,9mg |
Draslík | 301,5mg |
Vláknina | 120,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová plec na česneku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso potřeme česnekem utřeným se solí a mírně po všech stranách opečeme na rozehřátém sádle. Podlijeme trochou vlažné vody a za častého obracení upečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou. |
2 | Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme studenou vodou, rozmícháme a chvíli povaříme. |
Poznámka
Podáváme s bramborovými knedlíky a zelím nebo špenátem.