Štěrbáková studená polévka s avokádem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štěrbáková studená polévka s avokádem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17972 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
8 polévková lžíce | Kapary sterilované |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
12 polévková lžíce | Limetková šťáva |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Štěrbák zahradní |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,1mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Kapary sterilované, Kari koření, Limetková šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Štěrbák zahradní, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štěrbáková studená polévka s avokádem postup přípravy receptu:
1 | Oprané a na nudličky nakrájené štěrbáky, oloupaná a vypeckovaná avokáda nakrájená nadrobno, kapary z konzervy, olej a limetovou šťávu dáme do mixeru a rozmixujeme dohladka. Do kaše vlijeme připravený hotový kuřecí vývar tak, aby vznikla polévka konzistence, dle libosti. Přidáme kari koření podle chuti, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme. |
2 | Hotovou polévku dáme vychladit do chladničky asi na 2 hodiny. |
Poznámka
Vychlazenou polévku můžeme podávat v miskách s pečivem nebo krutony a mohou být i potřeny mátou.