Zelí kysané bílé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí kysané bílé
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1838 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Cibule |
100 g | Cukr krupice |
2 g | Kmín celý |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Sůl |
50 g | Tuk |
200 ml | Voda pitná |
900 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 194,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kmín celý, Sůl, Tuk, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí kysané bílé postup přípravy receptu:
1 | Zelí zalijeme vařící vodou, okmínujeme a za občasného promíchání dusíme do poloměkka. |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Zaprášíme ji prosátou moukou, mírně osmahneme a zamícháme do zelí. Za občasného promíchání zelí dodusíme téměř doměkka. |
3 | Ke konci dušení zelí přisladíme a přisolíme. |
Výborná varianta přílohy k drůbeži, ale i k vepřovému. Já jsem zvolila pečené kuře a manžel se synem si ještě i přidávali. Takže recept mohu doporučit.