Hovězí guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí guláš
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 187 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Česnek |
400 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso přední |
2 g | Kmín celý |
1 g | Majoránka |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
25 g | Sůl |
120 g | Tuk |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 57,9mg |
Draslík | 386,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Kmín celý, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí guláš postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme dorůžova na tuku, vložíme maso a za stálého míchání je osmahneme. |
3 | Potom přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, osolíme, přidáme pepř, kmín, rajčatový protlak, mírně podlijeme vodou a pod poklicí za občasného promíchání dusíme. |
4 | Když maso částečně změkne, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, za stálého míchání ji zasmažíme a podlijeme teplou vodou. |
5 | Potom přidáme utřený česnek, majoránku a za občasného promíchání zvolna dusíme doměkka. |
6 | Měkké maso vyjmeme a omáčku na ně přecedíme. Nakonec guláš podle chuti přisolíme a ještě krátce povaříme. |
Klasický gulášek tak jak ho máme doma rádi. Díky za dobrý recept !
Dala jsem soli podle receptu ,ale přišlo mi strašně slané i bez přisolení na konci . Jinak klasika dobrý
Super recept,hned o víkendu vyskouším,děkuji
Jo dá se to žrát ...
Jedl jsem horší
Gulášek jsem uvařil a byl velmi dobrý.Super recept
A jak jste jako vařili guláš před tím? Na guláš existuje jeden recept a vy tady všichni jásáte, jak kdyby vám někdo odhalil tajemství egyptské hrobky.
Také jsem se smíchy málem pos...