Plněná vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná vejce
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18971 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
50 ml | Mléko polotučné |
180 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 491,9mg |
Draslík | 250,8mg |
Vláknina | 704,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapary sterilované, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Mléko polotučné, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná vejce postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozřízneme na půlky. Spodek bílku seřízneme kvůli stabilitě vajec při servírování. |
2 | Z vajec lžičkou vydlabeme žloutky a propasírujeme je přes síto. Osolíme a smícháme s hořčicí, sýrem a mlékem. |
3 | Do vzniklé směsi vmícháme nadrobno pokrájené kapary a papriku. |
4 | Vaječnou směsí naplníme připravené bílky. |