Svíčková s gorgonzolou a pepřovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková s gorgonzolou a pepřovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 19561 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
480 g | Hovězí svíčková |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pepř růžový celý |
100 g | Sýr Gorgonzola |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 84,4mg |
Draslík | 436,6mg |
Vláknina | 825,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř růžový celý, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková s gorgonzolou a pepřovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso rozkrájíme na 4 stejné steaky. Na větší rozpálené pánvi smícháme olej a máslo, přidáme pepř a steaky opékáme z každé strany 3 minuty. Poté vyndáme a udržujeme teplé. Do pánve vlijeme víno, necháme chvíli provařit, snižíme teplotu na polovinu a přidáme sýr, nakrájený na malé kostičky. |
2 | Mícháme, dokud se sýr nerozpustí. |
3 | Steaky na talíři přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.