Fazolové lusky dušené na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové lusky dušené na másle
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1976 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1500 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
150 g | Máslo čerstvé |
1,5 g | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 133 kcal
Kilojoule 556kJ
2% Sacharidy 5 g
17% Tuky 13 g
19% Sodík 389 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 139,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolky ve slaném nálevu - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové lusky dušené na másle postup přípravy receptu:
1 | Fazolové lusky opepříme a prohřejeme s polovinou dávky másla. Pokud jsou lusky dlouhé, překrájíme je na kratší kousky. |
2 | Nakonec pokrm zjemníme přidáním zbylého másla. |