Berek z listového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Berek z listového těsta
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19901 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Listové těsto |
10 g | Petržel - nať |
200 g | Sýr Brynza |
2 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 259,9mg |
---|---|
Cholesterol | 65,9mg |
Draslík | 26,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Petržel - nať, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Berek z listového těsta postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme ho na čtverce 8 x 8 cm velké. |
2 | Na čtverce těsta klademe náplň připravenou ze sýru, petrželky a vejce. Protilehlé cípy dobře spojíme, hrany přitlačíme k sobě. Vzniklé bereky naskládáme na vymazaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C přibližně 30 minut. |
Místo čtverečků jsem tvořítkem dělala půlkulaté kapsičky. Náplň moc dobrá, určitě ještě zopakuju