Rajčata s vejci a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata s vejci a křenem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 20340 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Křen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 279,7mg |
Draslík | 341,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata s vejci a křenem postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata nakrájíme na plátky, uvařená vejce nakrájíme na kolečka. Obojí upravíme na talířky, osolíme, opepříme, pokapeme octem zředěným vodou a necháme asi 10 minut proležet v chladničce. |
2 | Před podáváním přelijeme každou porci smetanou rozšlehanou se solí a špetkou cukru a povrch posypeme nastrouhaným křenem. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.