Panzanella - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Panzanella
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20788 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
12 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Ciabatta |
30 g | Cibule |
24 ml | Ocet vinný červený |
150 g | Okurka salátová |
80 ml | Olej olivový |
60 g | Paprika žlutá |
240 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 278,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Ciabatta, Cibule, Ocet vinný červený, Okurka salátová, Paprika žlutá, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Panzanella postup přípravy receptu:
1 | Salátovou mísu vytřeme česnekem. Chleba zbavíme kůrek, střídku pokrájíme na menší kostičky, dáme do salátové mísy a lehce pokapeme studnou vodou. Zeleninu pokrájíme na kostičky a přidáme ke chlebu, přisypeme pokrájenou bazalku, zalijeme olivovým olejem a octem. |
2 | Vše dobře promícháme a necháme 30 minut odležet. |