Kávové gelato - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kávové gelato
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20841 |
Kategorie: | Zmrzlina |
Ingredience
110 g | Cukr krupice |
125 ml | Káva Espresso |
12 ml | Likér Tia Maria |
500 ml | Mléko polotučné |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 316,8mg |
Draslík | 51,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Káva Espresso, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Tia Maria, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kávové gelato postup přípravy receptu:
1 | Mléko, kávu a polovinu cukru uvedeme k varu. Žloutky rozšleháme se zbylým cukrem, do krému vlijeme vařící se mléko s kávou a pečlivě rozšleháme. Celou směs dáme opět vařit, hotový krém má hustší konzistenci a drží se na vařečce. Krém nesmí projít varem! Hotový krém nalijeme do mísy a necháme vystydnout na ledu. Poté přilijeme likér. |
2 | Zmrzlinu vyrobíme ve stroji na zmrzlinu dle návodu, popř. dáme do mrazničky, kde každé 3 minuty dobře rozšleháme. |