Šašlik v marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šašlik v marinádě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21055 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Jehněčí kýta |
1 polévková lžíce | Máta |
2 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 470,6mg |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 388,9mg |
Vláknina | 299,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kýta, Máta, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šašlik v marinádě postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si marinádu: |
2 | Do mísy dáme olivový olej, nadrobno pokrájenou petrželovou nať a mátu, sůl, pepř a vše dobře promícháme. |
3 | Jehněčí maso nakrájíme na větší kostky, naložíme do marinády a dáme na 3 hodiny do chladničky. |
4 | Po třech hodinách maso z marinády vyjmeme, napícháme na jehly a grilujeme na roštu přibližně 20 minut. |
5 | Během grilování maso na jehlách otáčíme a potíráme marinádou. |
Poznámka
V době přípravy není započítáno marinování cca 3 hodiny.