Grilované jehněčí řízky se salsou z cherry rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované jehněčí řízky se salsou z cherry rajčat
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | malka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 21204 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Bazalka |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
12 ks | Jehněčí kotlety |
20 g | Med včelí |
10 ml | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 ml | Pesto |
250 g | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 198,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Jehněčí kotlety, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pesto, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované jehněčí řízky se salsou z cherry rajčat postup přípravy receptu:
1 | Gril si předem rozehřejeme na střední teplotu. Do grilovací pánve rozložíme řízky, které potřeme polovinou pesta a grilujeme 4-5 minut. Řízky v grilovací pánvi obrátíme, potřeme druhou polovinou pesta a grilujeme další 4 minuty. |
2 | Mezitím si připravíme salsu z cherry rajčátek. Hořčici, olej, ocet a med smícháme v misce. Do této směsi vložíme rozpůlená rajčata, jemně nasekanou cibulku a mícháme tak dlouho, dokud se nám vše nepokryje směsí.Ochutíme a přidáme čerstvou bazalku. |
3 | Řízky z grilu podáváme se salsou a dozdobíme několika lístky bazalky. |