Rajská polévka z protlaku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská polévka z protlaku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 21434 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
20 g | Petržel - nať |
150 ml | Protlak rajčatový |
200 g | Rýže dušená |
100 g | Rýžová kaše |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
600 g | Telecí maso přední |
1 špetka | Tymián sušený |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 183,0mg |
Draslík | 358,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 19,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Rýže dušená, Rýžová kaše, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská polévka z protlaku postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme posekanou cibuli, na kostičky nakrájené maso a necháme pod pokličkou 10 minut podusit. |
2 | Přidáme posekanou petrželku, tymián, bobkový list, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se polévka začne vařit, přidáme rýžovou kaši, rajský protlak a vaříme na mírném ohni asi 50 minut. Odstavíme a přimícháme smetanu. Do talíře vložíme 1 lžíci vařené rýže a zalijeme horkou polévkou. |