Ryba a mořské plody na citronu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 82 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba a mořské plody na citronu
Celkový čas: | 82 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21926 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Estragon |
12 ks | Krevety tygří - loupané |
300 g | Losos - filety |
300 g | Makrela obecná |
12 ks | Mušle svatojakubské |
40 ml | Ocet vinný |
1 ks | Okurka salátová |
20 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Řeřicha |
1 ks | Sépie |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 970,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Estragon, Losos - filety, Ocet vinný, Okurka salátová, Řeřicha, Sépie mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Makrela obecná, Mušle svatojakubské, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba a mořské plody na citronu postup přípravy receptu:
1 | Smícháme šťávu, olej, kousky makrely a lososa, mušle, krevety, kolečka sépie. V ledničce marinujeme plody asi 1 hodinu. |
2 | Zatím smícháme nahrubo nasekaný estragon, ocet, šťávu z 1 citronu, pepř a olej. Vše umixujeme. |
3 | Ryby a mořské plody vyjmeme z marinády a grilujeme je s cibulí asi 6 minut, průběžně obracíme. |
4 | Na talíři rybu a plody zdobíme okurkou, dresinkem a řeřichou. |