Kuřecí špíz na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí špíz na grilu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21960 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
300 g | Kuřecí maso vařené |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 365,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kuřecí maso vařené, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí špíz na grilu postup přípravy receptu:
1 | Nejprve veškeré suroviny nakrájíme na větší kousky. Nakrájené suroviny postupně napichujeme na jehly. Hotové špízy osolíme a opepříme. Grilujeme za stálého otáčení 10 minut. |
2 | Hotové špízy vydatně posypeme nasekanou petrželí. |