Alsaský cibulový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Alsaský cibulový koláč
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 21971 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
zálivka | |
---|---|
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
Alsaský cibulový koláč | |
150 g | Anglická slanina |
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 257,6mg |
Draslík | 258,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 228,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí, Anglická slanina, Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Alsaský cibulový koláč postup přípravy receptu:
1 | Z hladké mouky, vejce, másla, trochy studené vody a špetky soli vypracujeme vláčné těsto. Necháme asi 1 hodinu odpočinout. |
2 | Slaninu nakrájenou na kostičky necháme zesklovatět na pánvi. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, orestujeme ji, zakapeme citronovou šťávou a necháme vychladit. |
3 | Těsto rozválíme a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Na těsto rozprostřeme cibulovou směs a zalijeme připravenou zálivkou. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |
4 | Podáváme s různými druhy salátů. |
5 | Příprava zálivky: Vejce rozšleháme se smetanou, vmícháme nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku. Zálivku okořeníme muškátem, osolíme a opepříme. |