Pannacotta s jahodovým pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pannacotta s jahodovým pyré
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 22667 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
jahodové pyré | |
---|---|
250 g | Jahody zahradní |
1 polévková lžíce | Sirup javorový |
Pannacotta s jahodovým pyré | |
1 ks | Citronová kůra |
85 g | Cukr krupice |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vanilkový lusk |
4 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 137,5mg |
Draslík | 104,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 8,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Sirup javorový, Citronová kůra, Cukr krupice, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pannacotta s jahodovým pyré postup přípravy receptu:
1 | Smetanu vlijeme do kastrolu a svaříme ji s cukrem a citronovou kůrou. |
2 | Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vydlabeme a dřeň i lusk přidáme do smetany. |
3 | Plátky želatiny na chvíli namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Potom želatinu vymačkáme a vložíme do teplé smetany, kterou jsme odstavili z plotny - už nevaříme. Mícháme asi 1 minutu do částečného vychladnutí. |
4 | Směs nalijeme do formiček nebo do kelímků a necháme nejméně 3 hodiny tuhnout v chladničce. |
5 | Vychladlou panacottu vyklopíme z formiček na talířky a podáváme s jahodovým pyré. |
6 | Příprava jahodového pyré: Jahody svaříme s javorovým sirupem a rozmačkáme na pyré. |
Poznámka
Můžeme použít i kompotované jahody.