Paštika z kuřecích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z kuřecích jater
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 22724 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
350 g | Játra kuřecí |
115 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 336,4mg |
Draslík | 258,9mg |
Vláknina | 208,3mg |
Vitamín A | 10g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra kuřecí, Pažitka, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika z kuřecích jater postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá kuřecí játra rozřízneme na poloviny. |
2 | V pánvi zpěníme polovinu másla, přidáme játra, opékáme je asi 4 minuty za častého obracení. Přidáme tymián, nasekanou pažitku, přilijeme víno, přivedeme k varu. Zvolna dusíme za občasného míchání asi 4 minuty. Odstavíme z plotny a necháme zchladnout. |
3 | Potom játra osolíme a opepříme, se zbylou šťávou vlijeme do mixeru. Dohladka rozmixujeme, podle chuti přisolíme a opepříme, paštiku upravíme na mísu. Lžící dobře upěchujeme, aby uvnitř nezůstaly bublinky vzduchu. |
4 | V hrnku rozpustíme zbylé máslo a nalijeme na paštiku. Bez pokličky uložíme na 2 hodiny do chladničky. |
5 | Podáváme s opečenými krajíčky selského chleba a s nakládanými okurkami. |
Moc dobrá paštika. Tymián a červené víno perfektně korespondují s chutí jater. Hodnotím velmi kladně.