Grilované hřebenatky s parmskou šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované hřebenatky s parmskou šunkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 22752 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
18 ks | Hřebenatka |
1 ks | Limetka |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka parmská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 45,6mg |
Draslík | 418,3mg |
Vláknina | 957,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Hřebenatka, Limetka, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované hřebenatky s parmskou šunkou postup přípravy receptu:
1 | Hřebenatkám odřízneme malý bílý sval a vložíme je do lastur. |
2 | Máslo rozpustíme a rozšleháme s nakrájeným česnekem, limetkovou šťávou a nasekanými bylinkami. |
3 | Směsí přelijeme hřebenatky. Osolíme, opepříme, poklademe parmskou šunkou a vložíme na 5 minut pod rozehřátý gril. |
4 | Podáváme ihned posypané čerstvými bylinkami a ozdobené dílky limetky. |
5 | Vhodnou přílohou je rozpečený chléb. |