Brambory a okurka ve smetanovém dresinku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory a okurka ve smetanovém dresinku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23045 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
4 ml | Citronová šťáva |
1 g | Kopr čerstvý |
1 ks | Okurka salátová |
1 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 g | Sůl |
2 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 26,8mg |
Draslík | 557,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory a okurka ve smetanovém dresinku postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou salátovou okurku a oloupané brambory nakrájíme na plátky. Plátky okurky a brambor promícháme. |
2 | Smetanový dresink připravíme tak, že obě smetany vyšleháme s citronovou šťávou a nasekaným koprem. Dresink dle chuti osolíme a opepříme. Nakonec ještě přidáme worcestrovou omáčku. |
3 | Dresink promícháme s plátky brambor a okurek. |