Lanýžová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lanýžová roláda
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 23187 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
náplň | |
---|---|
455 g | Čokoláda hořká |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
6 polévková lžíce | Likér pomerančový |
80 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
6 polévková lžíce | Voda pitná |
Lanýžová roláda | |
72 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
4 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
75 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 185,6mg |
Draslík | 402,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Pomerančová kůra, Voda pitná, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Cukr vanilka, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lanýžová roláda postup přípravy receptu:
1 | Vejce a horkou vodu šleháme asi 1 minutu. Cukr smíchaný s vanilkovým cukrem zašleháme do vaječné hmoty a šleháme ještě 2 minuty. |
2 | Smícháme mouku, kukuřičný škrob, kakao a prášek do pečiva. Polovinu směsi vsypeme do vaječné hmoty a zašleháme. Přisypeme zbylou směs a postupně přidáváme rozpuštěné máslo. |
3 | Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem - papír má přesahovat přes okraje plechu. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10-15 minut. |
4 | Potom plech vyjmeme z trouby a přetáhneme přes něj navlhčenou utěrku. Necháme asi 5 minut stát. |
5 | Roládu opatrně zabalíme a necháme vychladnout. |
6 | Příprava náplně: Smetanu přivedeme k varu, odstavíme z plotny a vmícháme do ní najemno nasekanou čokoládu. Mícháme, aby směs byla hustá a lesklá. Za občasného zamíchání necháme vychladnout. |
7 | Vodu s cukrem svaříme za stálého míchání v sirup a po vychladnutí přilijeme likér. |
8 | Roládu rozbalíme a pokapeme sirupem. |
9 | Změklé máslo ušleháme a spolu s nastrouhanou kůrou přidáme do čokoládové hmoty. |
10 | Na roládu rozetřeme větší část čokoládového krému a znovu ji zavineme. Povrch rolády potřeme tenkou vrstvou krému. |
11 | Zbylou čokoládovou hmotu pomocí cukrářského sáčku ozdobně nastříkáme na roládu. |
12 | Hotový moučník posypeme kakaem a moučkovým cukrem. |
Tohle bude asi bomba! myslím, že když to doma udělám, tak to zmizí za chvíli.
Nic tak dobrého jsem už dlouho neměla! Všem to moc chutnalo!