Tapenada z rajčat a oliv - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tapenada z rajčat a oliv
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24387 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
130 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř cayenský |
0,5 hrnek | Rajčata sušená sterilovaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 798,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Pepř cayenský, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tapenada z rajčat a oliv postup přípravy receptu:
1 | Sušená rajčata nahrubo nasekáme, olivy vypeckujeme, nakrájíme na větší kousky a s rajčaty vložíme do mixéru. Přidáme prolisovaný česnek, špetku cayenského pepře, sůl a olivový olej. Rozmixujeme na jemnou pastu. |
2 | Pomazánku podáváme ozdobenou lístky čerstvé bazalky. |