Pečené brambory ve vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory ve vývaru
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25322 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 6,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Provensálské koření, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené brambory ve vývaru postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, malé brambory vložíme do mísy celé, připravujeme-li větší brambory, rozpůlíme je nebo rozčtvrtíme. Přidáme sůl, bylinky a nadrobno nakrájený česnek a vše dobře promícháme. Vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme asi hodinu při 220 °C za častého otáčení, v případě potřeby podlijeme ještě vodou, aby byly brambory zlatavé, ale aby se nepřipalovaly. |