Žampiony na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony na grilu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | chlumskar |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (14%) |
ID receptu: | 25470 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 ml | Dresink farmářský |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej olivový |
10 g | Oregano sušené |
250 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
20 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 131,2mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oregano sušené, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dresink farmářský, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony na grilu postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné žampiony obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve směsi, kterou si připravíme ze strouhanky, nastrouhaného parmezánu, oregana a soli. |
2 | Ihned po obalení dáme na gril. Během grilování obracíme, abychom měli žampiony rovnoměrně opečené. |
3 | Podáváme s farmářským dresinkem. |