Dip z černých fazolí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip z černých fazolí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26069 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
120 g | Cibule červená |
20 ml | Citronová šťáva |
250 g | Fazole černé |
3 g | Kmín římský |
5 g | Koriandr mletý |
40 ml | Olej olivový |
40 g | Omáčka Tahini |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 635kJ
14% Sacharidy 49 g
21% Tuky 16 g
25% Sodík 499 mg
30% Bílkoviny 17 g
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Fazole černé, Kmín římský, Koriandr mletý, Omáčka Tahini, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dip z černých fazolí postup přípravy receptu:
1 | Fazole namočíme, poté uvaříme a vývar ponecháme. Fazole rozmixujeme s vývarem. Vmícháme zbývající přísady a okořeníme. |