Salát z kuřecích jater se šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z kuřecích jater se šalvějí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27256 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
200 g | Cibule |
80 ml | Citronová šťáva |
2 ks | Jablka |
500 g | Játra kuřecí |
40 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř bílý |
0,5 ks | Salát ledový |
50 g | Šalvěj čerstvá |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 443,3mg |
Draslík | 675,2mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jablka, Játra kuřecí, Pepř bílý, Salát ledový, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z kuřecích jater se šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, zakapeme citronem, posypeme lžičkou soli a necháme pustit šťávu. Kuřecí játra orestujeme na másle asi 6 minut, postupně k nim přisypeme posekanou šalvěj a ještě 4 minuty smažíme. Necháme na prkénku vychladnout, nakrájíme na nudličky. Mezitím omyjeme jablka, zbavíme je jádřinců, nakrájíme na osminky, zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Listy ledového salátu roztrháme na menší kusy a dáme do mísy, kam postupně přidáme kousky jater, jablka a zcezenou cibuli, jen lehce promícháme, aby se salát nepomačkal. Do výpeku po játrech přidáme šťávu, kterou pustila cibule, olej a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a ještě teplé nalijeme na salát v míse. Podáváme s pečivem. |