Křepelčí bujon s uzenou krůtou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelčí bujon s uzenou krůtou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 29604 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
Křepelčí studený bujon [29586] | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
150 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 špetka | Hřebíček mletý |
4 ks | Jalovec |
1 kg | Křepelka |
200 g | Kuřecí křídla |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Nové koření mleté |
4 polévková lžíce | Pepř 4 barev |
150 g | Petržel kořen |
150 g | Pórek |
0,5 dl | Rakytníková šťáva |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
0,5 dl | Víno madeira |
5 dl | Víno portské |
7 dl | Voda pitná |
Křepelčí bujon s uzenou krůtou | |
100 g | Prsa krůtí uzená |
0,5 polévková lžíce | Řeřicha |
100 g | Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 225,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 385,6mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 103,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hřebíček mletý, Křepelka, Kuřecí křídla, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Řeřicha, Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř 4 barev, Pórek, Rakytníková šťáva, Víno portské, Prsa krůtí uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Křepelčí bujon s uzenou krůtou postup přípravy receptu:
1 | Uzená krůtí prsa nakrájíme na proužky. Klíčky alfalfa (klíčky vojtěšky) spolu s masem zamícháme do 1 litru studeného křepelčího bujonu. |
2 | Omytou řeřichu drobně pokrájíme, bujon dosolíme podle chuti a podáváme. |
3 | Křepelčí studený bujon [29586]: |
4 | Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína. |
5 | Přidáme omytou nať petržele a celeru, větvičky svážeme, 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu. |
6 | Vývar scedíme a když vychladne, dáme do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon. |
7 | Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek. |
8 | Do studeného bujonu přidáme 0.5 dl Madeiry a 0.5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme. |